Menu Zavřeno

Nová šance spolupracuje se společností IKEA

V současné době probíhá akce na podporu rodičů samoživitelů v rámci zájmu společnosti IKEA podpořit v důsledku dopadů Covid 19 zranitelné skupiny a to konkrétně rodiče samoživitele, kde se jedná v drtivé většině o maminky samoživitelky. IKEA v rámci tohoto projektu, se kterým pomáhá Byznys pro společnost, již podpořila více než 200 rodin samoživitelů konkrétním darem dle výběru a potřeb rodičů v hodnotě 5000 Kč. Ještě bude podpořeno dalších cca 90 rodin rovnoměrně rozložené mezi Prahu, Brno a Ostravu a v rámci Ostravy se jedná o cca 30 rodin samoživitelů. Navíc v Ostravě se k darovací akci připojila pro skupiny oslovených rodičů i společnost Avion Shopping Park Ostrava, která samoživitelů přispěje nákupním poukazem v hodnotě 2000 Kč v rámci obchodů v prostorách Avion.

Balíčky IKEA obsahují produkty nezbytné pro chod domácnosti nebo pro zaopatření dítěte v hodnotě 5 000 Kč. Např. lůžkoviny (polštáře, deky, povlečení), matrace, postel, nádobí. Dále vybavení nutné pro studium dítěte (stůl, židle, lampa) nebo rozvoje dítěte (hračky, dětský nábytek).

Pro Ostravu budou tyto balíčky uskladněny ve skladových prostorách budov Nové šance, které připravili, tedy vyčistili a čerstvě vymalovali klienti Azylového domu Nová šance.
V Nové šanci se budou balíčky třídit podle jmenného seznamu potřebných osob a jim také předávat.