Menu Zavřeno

Slavnostní otevírání hřiště

Dne 25.9.2020 proběhlo v našem areálu, v blízkosti azylového domu, slavnostní otevření sportovního hřiště. Toto hřiště bylo vybudováno také za přispění Nadace ČEZ.

Hřiště je víceúčelové a dá se na něm hrát kromě kopané také nohejbal, volejbal, basketbal atd.. Bude sloužit nejenom našim klientům, ale také mládeži z okolí, skautům, ale také dětem ze sociálně slabých rodin, o které se starají sestry Matky Terezy, a které už u nás také několikrát byly.

Slavnostního otevření se zúčastnil nejenom zdejší kněz Otec Jakub Š., který nám i hřiště požehnal, ale i zdejší starosta pan Mgr. Káňa spolu s tiskovým mluvčím Nadace ČEZ, která nám přispěla na jeho vybavení (sítě, branky, míče, nalajnování, atd.).

Na závěr této akce byli všichni zúčastnění včetně našich klientů pozváni k občerstvení a grilování, které poté následně probíhalo. Při neformálním posezení zavzpomínal pan ředitel na myšlenku (kterou již měl před 20 lety) mít zde sportovní hřiště a toto se nemohlo dlouho realizovat z důvodu nedostatku finančních prostředků.

Jsme rádi, že vybudováním sportovního hřiště, se zvýší možnost, jak dobře můžou naši klienti prožít svůj volný čas. Již teď mají k dispozici pingpongový stůl, kulečník, šipky a hlavně posilovnu, kterou využívají zvláště mladí klienti.