Menu Zavřeno

Začínáme jarní přípravu v našem areálu

V této době, kdy se začíná příroda probouzet, jsme nelenili a s klienty jsme již založili zahrádku, kterou jsme oplotili a upravili tak, aby si klienti mohli později pochutnat na vypěstované zelenině. Zasili a zasadili jsme sazenice (mrkve, okurek, kedluben, cibule, …) a čekáme co nám vyroste :).


I když se se to nezdá, ale už i v těchto dnech je potřeba sekat trávu, udržovat květinové skalky v našem areálu, který je poměrně rozlehlý a čítá na 40 000m2, takže sekání trávy máme do podzimních měsíců dost a dost.


V tomto měsíci se nám také narodilo sedm králíčků, kteří jsou velmi roztomilí a moc se těšíme jak pěkně dorostou, až … Klient, který se o králičky stará, se o ně stará velmi dobře. Kromě toho se ještě stará i o slepice, ovečky a i o několik koček.
Jsme také rádi z narození malé ovečky, která se narodila před třemi dny a je pro nás velkým potěšením.


I v této nelehké době, kdy jsou těžkosti s COVID 19, pomáháme s opravou fary v Ostravě – Hrušově, kde natíráme dveře a zárubně zdejšímu panu faráři O. Krzystofovi S.
Další činností, na které se naši klienti v rámci našich dílen podílejí, je i zhotovení velkého reliéfu do domu sv. Eufrazie, který se umístí v jejich kapli. Výroba je náročná, ale je už v konečné fázi dokončení.


S pomocí našich klientů v našem areálu i v tomto roce opravujeme další z menších budov, tentokráte budovu č.4 , která v minulých letech sloužila našim vojákům jako kinosál, kde se pro ně promítaly různé filmy.


Také velkou pozornost věnujeme mladým ovocným stromům, které jsme vysázeli v okolí azylového domu, aby naši klienti zde měli co nejlepší prostředí k bydlení. S příchodem jara nám pěkně začínají kvést.


Máme radost z toho, že se klienti sami a rádi podílejí na zvelebování okolí azylového domu a svou prací pomáhají i lidem kolem sebe.